U Zemunu je održana dvodnevna manifestacija pod nazivom ”Zemunski vinski trg”, u organizaciji Udruženja ”Srpsko vino” na kojoj se predstavilo 20 vinarija.
Program je u subotu, 5. jula svečano otvorio predsednik Skupštine opštine Zemun Nenad Vranjevac, prisutne su pozdravili i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i predsednik UO ”Srpsko vino” Velibor Pešić.
Program je u subotu, 5. jula svečano otvorio predsednik Skupštine opštine Zemun Nenad Vranjevac, prisutne su pozdravili i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i predsednik UO ”Srpsko vino” Velibor Pešić.
Za dobro raspoloženje Zemunaca, Beograđana i mnogobrojnih turista pobrinuli su se ”Zemunski tamburaši”, Kulturno-umetničko društvo ”Sedmica” iz Ugrinovaca, a poseban štimung napravio je osvedočeni enolog dr Slobodan Jović, profesor Poljoprivrednog Fakulteta.
Drugog dana festivala nesvakidašnji ugođaj priredio je kamerni ansambl ”Putujući svirači” izvodeći dela Baha, Mocarta, Vivaldija u akustici Crkve Uznesenja blažene Device Marije.
”Zemun je uvek autentičan po svom sadržaju i atmosferi i prepoznatljiv po svojoj gastronomskoj i vinskoj kulturi, Zemun je ovim festivalom centar promocije srpskih vina i put ka osvajanju novih tržišta” istakao je Nenad Vranjevac, predsednik Skupštine opštine Zemun.
Festivalu u Zemunu prethodila je humanitarna aukcija arhivskih vina u Starom dvoru, od čijeg će se prihoda pomoći postradali u majskim poplavama.
Drugog dana festivala nesvakidašnji ugođaj priredio je kamerni ansambl ”Putujući svirači” izvodeći dela Baha, Mocarta, Vivaldija u akustici Crkve Uznesenja blažene Device Marije.
”Zemun je uvek autentičan po svom sadržaju i atmosferi i prepoznatljiv po svojoj gastronomskoj i vinskoj kulturi, Zemun je ovim festivalom centar promocije srpskih vina i put ka osvajanju novih tržišta” istakao je Nenad Vranjevac, predsednik Skupštine opštine Zemun.
Festivalu u Zemunu prethodila je humanitarna aukcija arhivskih vina u Starom dvoru, od čijeg će se prihoda pomoći postradali u majskim poplavama.
Нема коментара:
Постави коментар