уторак, 24. јануар 2023.

Održana komemoracija profesoru Jovanu Kneževiću: Nagrada najboljem gimnazijskom profesoru nosiće njegovo ime

  |  Telegraf.rs

Kako je navedeno u saopštenju Foruma beogradskih gimnazija, Jovan Knežević je započeo profesionalnu karijeru 1986. godine u Šestoj beogradskoj gimnaziji, a ostaće upamćen kao višestruko nagrađivani nastavnik i profesor koji je uvek u prvi plan isticao znanje, zbog čega je često bio izložen različitim vidovima pritisaka koji su dolazili od roditelja, direktora i inspekcija

U svečanoj sali Šeste beogradske gimnazije održana je komemoracija profesoru Jovanu Kneževiću koji je preminuo u subotu. Komemoraciji, koja je počela minutom ćutanja, u punoj sali prisustvovali su nekadašnji učenici profesora Kneževića i kolege iz te obrazovne ustanove. 
 
Bivši učenik Milan Mitrevski ispričao je svoje utiske o upoznavanju profesora Jovana Kneževića. 
 
- Profesor Jovan nije časio časa, odmah nam je izdiktirao zadatak da razmišljamo o njemu. Ceo svoj život podredio je jednom cilju - da od učenika napravi bolje ljude i bolje matematičare. Nikada nije odustao ni od jednog učenika. Svakoga je terao da radi, da stvori radne navike i da radi na sebi, jer po njegovim rečima znanje je moć - ispričao je Mitrevski.
..............
 

Нема коментара:

Постави коментар