субота, 24. март 2018.

STOP turskoj invaziji u Afrinu - podrška slobodarskoj borbi!



Afrin je grad u istoimenom autonomnom kantonu Sirije i deo je Demokratske Federacije Rožava (Rojava). Tokom poslednjih meseci, od početka invazije Turske i terorističkih grupacija, usmrćeno je više od 232 civila a 668 ranjeno. Hiljade Kurda napušta svoje domove i beži pred Turskom vojskom i pljačkaškim bandama. Turska već decenijama terorom istiskuje Kurde sa svojih istočnih granica da bi pre dva meseca ušli u Afrin da slome oslobodilačku borbu Kurda. 

SAD, Nemačka i Rusija (kao i međunarodne organizacije), žmure na ratne zločine Turske prema civilima jer profitiraju na prodaji oružja u ratu u Siriji. Srbija je pre tri meseca izručila begunca Dževdeta Ajaza Turskoj, uprkos činjenici da se u toj zemlji vrši tortura nad političkim zarobljenicima. Pored svega, Rožava je bila i ostaje jedina prava tačka otpora protiv Islamske Države ali i teritorija kojom upravljaju svi narodi koji na njoj žive. 

Životi hiljada ljudi u Afrinu su u opasnosti zbog napada. Dok većina civila beži iz sela koja su pod opsadom Turske vojske i džihadista, u gradu vlada nestašica vode, lekova i električne energije. 

Izađimo na protest protiv ratnih zločina u Afrinu, protiv turske okupacije i imperijalizma! 

Pokažimo solidarnost!

Vreme i mesto: 24. Marta u 12h, ispred Turske ambasade na raskrsnici Krunske i Kneza Miloša!

Нема коментара:

Постави коментар