недеља, 14. октобар 2018.

MILENA I DRAGAN SU SE VENČALI NA PAUZI ZA RUČAK

Alo: MILENA I DRAGAN SU SE VENČALI NA PAUZI ZA RUČAK: A ova čuvena srpska glumica je bila njihova kuma
Venčali se 1971.
Milena Dravić . Glumica će biti sahranjena u Aleiji velikana proed supruga Dragana Nikolića. Jedna od najvećih ljubavi na srpskoj glumačkoj sceni koja služi za primer . Venčali krajem decembra 1971. godine, a upoznali su se na snimanju filma „Horoskop“, 1969 godine.... »

Prva: Vučić: Činila je naše društvo boljim, a kulturu bogatijom

Vučić: Činila je naše društvo boljim, a kulturu bogatijom

 Prva pre 2 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća Udruženju dramskih umetnika Srbije i Udruženju filmskih glumaca povodom smrti velike jugoslovenske i srpske glumice.
"Ostali smo bez naše Milene Dravić, velikana jugoslovenske i srpske umetnosti. Milena je obeležila drugu polovinu dvadesetog veka u pozorištu, na filmu i televiziji. Neka joj je večna slava i hvala, jer je naše društvo učinila... »

Svi zaboravljamo najkontroverzniji film Jugoslavije, zabranjen 15 godina: Milena je u njemu bila maestralna

 Telegraf pre 3 sata
Drugovi, socijalizam i fizička ljubav ne smeju biti u suprotnosti, poručuje ona
Kažu da je ovaj film jedan od najkontroverznijih u staroj Jugoslaviji. Zbog bojazni od reakcije javnosti, film je početkom sedamdesetih prikazan samo uskoj publici i kasnije poslat na festival u Kanu. Reč je o filmu "Misterija... »

Svi snimci kojima građani danas ponovo spajaju Gagu i Milenu (video)

Telegraf pre 4 sata
Društvene mreže podsećaju nas na jačinu njihove ljubavi
Ljubavi Milene Dravić i Dragana Nikolića ljudi su se oduvek divili. Ne zato što je njihov odnos delovao savršeno i nerealno romantično, nego zato što je delovao neverovatno realno, kao ljubav koja se suočava sa brojnim izazovima, ali uprkos svim poteškoćama opstaje,... »

Nedeljković: Milena je obeležila period, svi smo je voleli

 N1 Info pre 5 sati
Pisac Dušan Nedeljković kaže da je Milena Dravić, koja je preminula u 79. godinu u Beogradu, bila jedna od najvećih glumica sa ovih prostora i da je njena veza s Draganom Nikolićem bila uvek "nekako idealna". Dodaje da je lepo što je ove godine u Puli kao počasnog gosta, publika pozdravila glasnim aplauzom i dodaje da je to trebalo mnogo ranije.
"Ta veza između Gagija i Milene je bila uvek nekako idealna, lepa, lepi ljudi, voleli se...Svakodnevno prolazim pored njihove zgrade gde stoji ploča sa Gaginim imenom, nadam se sada naći i Milenino ime, na žalost", izjavio je... »

Potresan Vučićev telegram saučešća: "Ostali smo bez naše Milene Dravić"

Srbija danas pre 5 sati
Velika srpska glumica preminula je noćas u 79. godini
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća Udruženju dramskih umetnika Srbije i Udruženju filmskih glumaca povodom smrti Milene Dravić. U telegramu se kaže: - Ostali smo bez naše Milene Dravić, velikana jugoslovenske i srpskeumetnosti.... »

Noć kada je Milena Dravić prišla studentima na protestu 1997. i pokazala kakav je čovek

 Noizz pre 5 sati
Milenu Dravić ćemo zauvek pamtiti kao jednu od najvećih diva sa ovih prostora, kao neverovatnu glumicu koja je živela za taj poziv, ali i kao i divnu ženu koja je gde god da se pojavi zračila toplinom i dobrotom. Njenu ljudskost možda njabolje opisuje sećanje Miroslava Vujovića iz ekipe satiričnog sajta Njuz.net, koji je 1997. godine imao dirljiv susret sa Milenom usred studentskih protesta.
On se na Twitteru prisetio kako je te godine u Kolarčevoj ispred kordona zajedno sa drugarom osnovao Gladni Studentski Pokret (GSP) i pozvao građane da im donesu hranu. A onda se jedne večeri pojavila žena sa dve kese pune hrane.... »

Preminula heroina srpskog glumišta Milena Dravić

 Niške vesti pre 5 sati
Milena se tamo nalazila na lečenju, poslednjih dana joj je bilo loše, lekari su sve pokušali, ali nije bilo spasa. Pre dve i po godine ostala je bez supruga Dragana Nikolića i od tada se borila sa bolešću. Ovog leta je boravila u Puli, Herceg Novom i na Paliću gde je promovisana monografija o njoj,... »

Jedne noći ispred kordona 1997, prišla mu je gospođa, pružila pitu i rekla "istrajte". Bila je to Milena Dravić

 Telegraf pre 5 sati
Jedan tviteraš prisetio se svog susreta sa Milenom tokom protesta, kada nijedan medij nije bio u prilici to da zabeleži
Legendarna glumica Milena Dravić napustila nas je noćas u 78. godini života. Njenih velikih uloga svi će se sećati, ali nisu samo uloge ono što je ovu glumicu činilo velikom. Otišla je Milena, a priča o njenom venčanju sa Gagom... »

Preminula glumica Milena Dravić

 IndeksOnline pre 5 sati
Velika srpska glumica Milena Dravić preminula je sinoć u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 78. godini, saznaje Blic u Udruženju dramskih umetnika Srbije. Milena Dravić se tamo nalazila na lečenju, prenosi Blic. Poslednjih dana joj je bilo loše, lekari su sve pokušali, ali nije bilo spasa.... »

Neverovatna priča o tome kako su se venčali Milena Dravić i Gaga Nikolić

Noizz pre 6 sati
Velika srpska glumica Milena Dravić preminula je noćas u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini. Ostaće upamćena po ogromnom doprinosu jugoslovenskom filmu, televiziji i pozorištu, zbog čega je važila za najveću divu sa ovih prostora, ali i po zaista bajkovitoj ljubavnoj priči sa Draganom Nikolićem.
Kako je sama Milena jednom prlikom rekla, njihova ljubav je bila i ostala mnogo više od onoga što je napisano o njima i ostala je uvek ponosna na ono što su imali. A imali su jednu od onih ljubavnih priča zbog kojih ponovo... »

Otišla je Milena, a priča o njenom venčanju sa Gagom Nikolićem je najlepša stvar koju ćete danas pročitati

 Telegraf pre 6 sati
Upoznali su se na snimanju filma "Horoskop" 1969. godine i više se nisu odvajali
Postoje ljubavi koje su vanvremenske, ljubavi koje su dokaz rečenice koju svi izgovaraju pri stupanju u brak, ljubavi za ceo život. Takva je bila ljubav Milene Dravić i Dragana Nikolića. Venčali su se poslednjih dana decembra... »

Preminula Milena Dravić

 Sandžak haber pre 7 sati
Legendarna jugoslovenska glumica, Milena Dravić, preminula je noćas u Beogradu u 79. godini, poslije teške bolesti. To je potvrđeno Blicu u Udruženju dramskih umjetnika Srbije.Glumica je preminula u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa, gdje se nalazila na liječenju, piše Blic.Milena se tamo... »

Preminula Milena Dravić

 Telegraf pre 7 sati
Milena Drvaić dugo je bila u braku sa Draganom Nikolićem
Milena Dravić (78), legendarna jugoslovenska glumica, preminula je noćas u Beogradu posle 

Нема коментара:

Постави коментар