среда, 11. јануар 2023.

Prolećna torta

 

ANKA STANOJČIĆ // FACEBOOK
 
Radi se o starinskom kolaču koji ima mnogo imena, a meni je predat pod ovim.
Umutite dobro 150g masalaca sa 150 g šećera, dodajte umućenih 6 belanaca,
150 mlevenih oraha i 75 g brašna.
Sipajte u podmazani i pobrašnjeni pleh 25×35 cm (ili sa pek papirom)
i pecite na 175 stepeni 15 minuta.
Umutite 6 žumanaca sa 100 g šećera, pa prelijte pečeno testo
i vratite ga u isključenu toplu rernu da se suši 20 minuta. Ohladite.
Zatim premažite koru filom i pospite sa 100 g mlevenih oraha.
Fil: Kad provri 100 ml mleka sa 150 g šećera,
uspite 150 g mlevenih oraha i mutite dok ne pobeli.
Ohladite i dodajte 100 g umućenog maslaca.

Нема коментара:

Постави коментар